Cookievoorkeuren
Instellingen Ik ga akkoord

Aangenaam, ik ben Kim Muije: de oprichter van Blinck. Hoe Blinck is ontstaan? Ik vertel het je graag.

Twintig jaar geleden stond ik aan het begin van mijn carrière. Ik was klaar met studeren en heb bij Libertel (Vodafone) een mooie start gemaakt in het bedrijfsleven. In deze periode ontdekte ik al snel dat de kwaliteit van je communicatie uiteindelijk de kwaliteit van je leven bepaalt. Iets minder ‘hoog-over’ gezegd: ik bedoel hier niet alleen je communicatie met anderen, maar vooral die met jezelf. Dáár kritisch naar leren kijken en een hoog niveau van zelfbewustzijn ontwikkelen helpt je vooruit. Het zorgt ervoor dat je sneller succesvol bent op de gebieden die voor jou belangrijk zijn.

2004: deuren openen 

Zo ervaarde ik het ook na het volgen van diverse communicatietrainingen tijdens mijn eerste baan. Ik kreeg een boost van de zelfreflectie en vond het enorm waardevol om te blijven leren en ontdekken. Door te werken aan de kwaliteit van mijn communicatie deed ik bijzondere contacten op, leerde ik knopen doorhakken en gesloten deuren gingen veel sneller voor me open.

Ik kreeg steeds meer fascinatie voor het effect van zowel verbale- als non-verbale communicatie. Dat bracht me bij het training- en coachingvak. De eerste vijf jaar maakte ik een vliegende start bij een groot trainingsbureau.

2009: start van mijn droom

Al snel kreeg ik het vak in de vingers. Ik leerde mijn eigen programma’s opzetten en ontwikkelde een eigen visie. Zo ontstond er een droom. In 2009 was het zover: ik startte Blinck. Ik richtte mij in eerste instantie op verschillende communicatietrainingen. Door de jaren heen heb ik dankzij mijn werk met duizenden mensen kunnen werken: de ideale basis om menselijk gedrag nog verder te onderzoeken.

2019: tijd voor vernieuwing

Na een decennium vol communicatietrainingen zag ik regelmatig dat het werken aan alleen vaardigheden vaak niet de basis is voor langdurige en blijvende gedragsverandering. Ja, een training helpt en biedt ondersteuning. Tijdelijk. Want mensen zijn van nature geneigd terug te vallen in oude patronen. Dit zette mij op scherp om de wetenschap van menselijk gedrag verder te onderzoeken en beter te gaan begrijpen. Om zo écht het verschil te maken.

Complete onderdompeling

 De verdere zoektocht leidde mij al snel naar ‘s werelds bekendste goeroe van succes en gedragsverandering: Tony Robbins. Zijn 4-daagse seminar ‘Unleash the Power Within’ heb ik twee keer gevolgd in Londen en als kers op de taart reisde ik eind 2018 af naar Florida voor zijn intense Date With Destiny-programma. Mezelf compleet onderdompelen voordat ik met anderen aan de slag ga om de stof over te brengen, dat is voor mij van groot belang. 

De wetenschap van succes

 In de verdere zoektocht naar de wetenschap achter gedrag kwam ik al snel uit bij OBM: Organizational Behavior Management. Het wordt ook wel heel mooi ‘de wetenschap van succes’ genoemd. Dit is een natuurwetenschappelijke benadering van gedragsverandering binnen organisaties. Hierbij verhoog je prestaties en haal je het beste uit mensen, dankzij de in de gedragsanalyse ontdekte principes van gedragsverandering. Hierin leidde Dr. Marius Rietdijk mij op, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Dit alles leidde tot de ontwikkeling van twee ijzersterke nieuwe programma’s om personen en organisaties verder te helpen: ‘Persoonlijk leiderschap & groei’ en ‘Leiderschap & impact’. Ook heb ik me verder geschoold in cognitieve gedragstherapie. Zo heb ik nog meer bagage om met personal coaching en businesscoaching mensen verder te laten groeien.

Blijven uitblincken

 Bij Blinck krijgt mijn passie alle ruimte. Het laten uitblincken van anderen: dat doe ik graag. Ik krijg er ontzettend veel energie van. Bij Blinck gaan we uit van waar je goed in bent en bouwen we dit verder uit. Het is echt waar: iedereen heeft zoveel méér kwaliteiten dan hij denkt. Positiviteit is ontzettend belangrijk, lachen mag! Dit geeft energie en maakt dat je gemakkelijker leert. Met Blinck wil ik een bijdrage leveren aan structurele gedragsverandering. Plus: blijvend succes voor mijn klanten.

En… ondertussen doe ik het niet meer alleen, maar samen met collega’s die geloven in Blinck. Zij delen dezelfde visie en zijn een mooie, welkome aanvulling dankzij hun diverse expertises. Ik profiteer en leer van hun kennis en ervaring. We vullen elkaar optimaal aan en dagen elkaar uit. Ja, ik heb zin in de toekomst: mijn droom is nooit af!